JAK GOTOWAĆ, ŻEBY NIE MARNOWAĆ. KREATYWNE PRZEPISY NA CUDA Z RESZTEK I PROSTYCH SKŁADNIKÓW
Ta książka oparta jest na przeżyciach mojej dużej rodziny, a okraszona zdjęciami z naszych telefonów. Są tu kreatywne przepisy na cuda z resztek i prostych składników, które każdy z nas ma zwykle w domu, które można łatwo znaleźć w osiedlowym sklepiku lub zebrać samemu: w lesie, na łące lub w ogrodzie. Do tego garść pomysłów na jadalne prezenty, ekologiczne środki czystości czy organizację letniego przyjęcia. Wszystkie do wykorzystania nie tylko w czasie pandemii! Z radością oddaję w wasze ręce książkę, dzięki której we własnej kuchni sprawdzicie, jak niewiele trzeba, by z pustej lodówki wyczarować smaczne dania dla całej rodziny.
O Autorce:
KATARZYNA BOSACKA – dziennikarka telewizyjna i prasowa. Pracę zawodową zaczynała w „Wysokich Obcasach”, potem przez lata prowadziła programy „Wiem, co jem” i „Wiem, co kupuję” w TVN Style. Prywatnie szczęśliwa żona, mama czwórki dzieci i właścicielka psa o kulinarnym imieniu Brownie, który byle czego do pyska nie bierze.