Publikacja przedstawiająca najbardziej aktualne informacje na temat współczesnych technologii wytwarzania i stosowania enzymów wykorzystywanych w przemyśle spożywczym.
Czytaj więcej...
Enzymy w technologii spożywczej.
ebook
(epub + mobi)
Publikacja przedstawiająca najbardziej aktualne informacje na temat współczesnych technologii wytwarzania i stosowania enzymów wykorzystywanych w przemyśle spożywczym.
Intensywnie rozwijający się przemysł spożywczy poszukuje nowych technologii, które rozwiążą dotychczasowe problemy technologiczne – zmniejszą koszt produkcji, zwiększą produkcję przy jednoczesnej gwarancji wysokiej jakości produktu. Pożądaną cechą nowych technologii jest niski nakład inwestycyjny i w miarę nieskomplikowane operacje jednostkowe. Wykorzystanie enzymów w przemyśle spożywczym to realna szansa do zrealizowania tych warunków. Najważniejsze korzyści płynące z zastosowania enzymów to: - przyspieszenie procesów technologicznych, - możliwość uruchomienia produkcji nowych asortymentów żywności (w tym żywności funkcjonalnej), - podniesienie jakości i atrakcyjności oraz wydłużenie trwałości produktów żywnościowych, - możliwość zwiększenia wydajności tradycyjnie stosowanych surowców i zmniejszenie kosztów produkcji. W publikacji znajdziemy informacje na temat zastosowania enzymów w wielu gałęziach przemysłu spożywczego: - mleczarstwie, - piekarnictwie, - piwowarstwie, - przetwórstwie ryb, - przetwórstwie owoców i warzyw, - przetwórstwie mięsa.
Zwiń
Enzymy w technologii spożywczej.
ebook
(epub + mobi)