Dla Kulinarnej Wioli gotowanie to pasja. Dziś możesz dzielić ją z Wiolą tak, jak zrobiło to już ponad 350 tysięcy osób obserwujących jej profil na Facebooku. Oto 120 najlepszych przepisów na smaczne, ...
Czy nadchodzące święta Bożego Narodzenia budzą w Was nie tylko ciepłe uczucia, ale też ataki paniki, że znów trzeba będzie spędzić niezliczoną liczbę godzin przy kuchni i załamywać się, że połowa potr...
Lubisz tradycyjne, domowe jedzenie, ale wiesz, że znajduje się ono na czarnej liście? Katujesz siebie i innych wymyślnymi, niskokalorycznymi potrawami, choć marzysz już tylko o tym, żeby wrócić do dot...
Interesujący poradnik, który mimo tego, że wydany został w 1937 roku nic nie stracił ze swojej aktualności. W książce opisano ogólne zasady, jakie powinny być przestrzegane przy przygotowywaniu posiłk...
Poznajmy kolejne sekrety kuchni rodziny Winnych. Przez sto lat ta wspaniała rodzina tworzyła swoją smakową tradycję. Jej niebagatelną częścią są przetwory i nalewki. W kolejnej książce z przysmakami W...
Garstka wiedzy o przyrodzie i medycynie, czubata łyżka antropologii i kultury, szczypta wydarzeń historycznych. I wyrazisty posmak religii. Oto prawdziwa uczta dla smakoszy! Wytrawni znawcy historii z...
500 przepisów współczesnej kuchni polskiej, wykorzystujących wszystko to, co obecnie jest nam w stanie zaoferować handel. Odkryjmy na nowo uroki naszej rodzimej sztuki kulinarnej, która nawet w epoce ...
Tradycyjny smak z twistem nowoczesności! Jeśli z utęsknieniem wspominasz cudowne aromaty dzieciństwa, ale nie chcesz jeść kalorycznych, tradycyjnych polskich dań, ta książka jest dla ciebie! Daria Ład...
Poradnik kulinarny autorstwa Lucyny Ćwierczakiewiczowej, królowej kucharek polskich. Prawdziwa gratka dla wszystkich, dla których gotowanie stało się pasją.
Zasobne plebanie, osiem wspaniałych gospodyń i dwieście wyśmienitych przepisów z różnych stron Polski. Smakowite opowieści wokół jedzenia, tradycji i minionych czasów.
Jedna z najpopularniejszych książek kucharskich teraz w wersji elektronicznej! Idealna zarówno dla wprawionych kucharzy, jak i tych, którzy w kuchni stawiają swoje pierwsze kroki.
Zobacz inne numery
(3)
Wydawany w wielu krajach magazyn, który budzi kulinarne pasje. Bogactwo różnorodnych przepisów na dania łatwe w przygotowaniu, wyszukane potrawy – dla różnych upodobań smakowych.
Menu diabetyków nie musi być nudne! Dorota Drozd, dietetyk od lat pracujący ze „słodkimi ludźmi”, pokazuje, co zrobić, by ich jadłospis miał wymiar terapeutyczny, ale był urozmaicony i apetyczny.
Pół żartem, pół serio o kulinarnej tradycji staropolskiej. Podróż przez polskie kuchnie, salony i gospodarstwa, która przyprawi nas o ból brzucha. Oczywiście ze śmiechu, nie z przejedzenia!
Nieważne, czy jesteś prawdziwym góralem, czy zwykłym ceprem. Po góralsku możesz gotować nie tylko w drewnianej chacie koło Zakopanego, ale także we własnym domu!
Sprawdzone przepisy na smaczne i zdrowe potrawy kuchni śląskiej będą idealne dla każdego, kto docenia walory kuchni regionalnej. Pozytywnie wpłyną na nasze zdrowie i samopoczucie!
Siedemset przepisów i sposobów jak niedrogo i do syta wyżywić rodzinę w okresie kłopotów z domowym budżetem, kryzysu gospodarczego, działań wojennych lub zagrożenia terrorystycznego.
Jedna z najpopularniejszych książek kucharskich teraz w wersji elektronicznej! Idealna zarówno dla wprawionych kucharzy, jak i tych, którzy w kuchni stawiają swoje pierwsze kroki.