W tej książce znajdziesz mnóstwo smaczków z historii polskiego stołu. Przeczytasz, co jadali królowie, szlachta i chłopi w różnych okresach burzliwych dziejów Polski. Dzięki ebookowi „Jak dawniej jada...
Przepisy Joli to więcej niż blog i strona na facebooku – to już instytucja. A teraz ponad pół miliona fanów cudownie smacznej domowej kuchni w ciepłym, rodzinnym wydaniu Joli Caputy otrzymuje także e-...
Garstka wiedzy o przyrodzie i medycynie, czubata łyżka antropologii i kultury, szczypta wydarzeń historycznych. I wyrazisty posmak religii. Oto prawdziwa uczta dla smakoszy! Wytrawni znawcy historii z...
Zobacz inne numery
(3)
Wydawany w wielu krajach magazyn, który budzi kulinarne pasje. Bogactwo różnorodnych przepisów na dania łatwe w przygotowaniu, wyszukane potrawy – dla różnych upodobań smakowych.
W książce „Zioła w ogrodzie” znajdziesz odpowiedzi na wszystkie trudne pytania dotyczące roślin leczniczych i aromatycznych. Poradnik Barbary Miki to prawdziwa skarbnica wiedzy na ten temat.
Pół żartem, pół serio o kulinarnej tradycji staropolskiej. Podróż przez polskie kuchnie, salony i gospodarstwa, która przyprawi nas o ból brzucha. Oczywiście ze śmiechu, nie z przejedzenia!
Nieważne, czy jesteś prawdziwym góralem, czy zwykłym ceprem. Po góralsku możesz gotować nie tylko w drewnianej chacie koło Zakopanego, ale także we własnym domu!
Sprawdzone przepisy na smaczne i zdrowe potrawy kuchni śląskiej będą idealne dla każdego, kto docenia walory kuchni regionalnej. Pozytywnie wpłyną na nasze zdrowie i samopoczucie!
Siedemset przepisów i sposobów jak niedrogo i do syta wyżywić rodzinę w okresie kłopotów z domowym budżetem, kryzysu gospodarczego, działań wojennych lub zagrożenia terrorystycznego.
Jedna z najpopularniejszych książek kucharskich teraz w wersji elektronicznej! Idealna zarówno dla wprawionych kucharzy, jak i tych, którzy w kuchni stawiają swoje pierwsze kroki.
Pachnące, kuszące zapachami konfitury, orzeźwiające kompoty i syropy – to tylko nieliczne przysmaki, które można przygotować z książką Lucyny Ćwierczakiewiczowej.
Tradycyjna kuchnia polska jest bardzo różnorodna. Potrawy, które dobrze znamy z rodzinnych spotkań, możemy modyfikować wedle własnych potrzeb. Ten poradnik zdradza, jak to zrobić!
Pełne witamin, dobre na przekąskę, bez nich nie odbędzie się żadna impreza – surówki i sałatki to proste w wykonaniu dania, które usatysfakcjonują każdego smakosza.
Obce, często egzotyczne dania są miłym urozmaiceniem codziennej diety, ale tradycyjnej polskiej kuchni nie da się niczym zastąpić. Odkryj na nowo smak rodzimych potraw!
Ryby powinny być stałym punktem diety każdego z nas, ale jak je przyrządzić, by były nie tylko zdrowe, lecz także smaczne? O tym w praktycznej książce kucharskiej.