Co naprawdę kryje się pod hasłem „kuchnia staropolska”? Zapomnij o karczmach „U Sarmaty” i wakacyjnym bigosie w Borach Tucholskich. Jacek Komuda w książce „Obżartuchy i opilce” zabiera nas w podróż pr...
Co naprawdę kryje się pod hasłem „kuchnia staropolska”? Zapomnij o karczmach „U Sarmaty” i wakacyjnym bigosie w Borach Tucholskich. Jacek Komuda w ebooku „Obżartuchy i opilce” zabiera nas w podróż prz...
Jeżeli dotąd nie znaliście Nadii Cateriny Munno, czyli Pasty Queen, to znaczy, że nie wiecie nic na temat prawdziwej włoskiej kuchni. Autorka nie tylko dzieli się sekretami receptur, ale także inspiru...
Książka kucharska jednego z 30 najlepszych szefów kuchni zmieniających przyszłość żywności. Zdobywczyni Kulinarnych Oskarów – nagrody dla najlepszej publikacji wegańskiej na świecie przyznanej przez G...
Prosto, genialnie i arcysmacznie. „W tej książce znajdziesz przepisy na potrawy, które sam lubię przyrządzać i jeść. To dania, które nie wymagają wielkich umiejętności, a do ich przygotowania wystarcz...
Książka jednej z najbardziej popularnych i lubianych postaci polskiej sceny kulinarnej. Michał Korkosz, lepiej znany jako Rozkoszny, autor bloga rozkoszny.pl, powraca z nową porcją ekscytujących przep...
Jesteś fanem rozpływających się w ustach deserów? Nie chcesz odmawiać sobie tej małej przyjemności, jaką daje delektowanie się ciastami, a jednak od czasu do czasu spoglądasz w lustro, by sprawdzić, c...
Odkryj magię greckich wysp i poznaj ich jeden z największych sekretów. Dionisios Sturis, autor takich bestsellerowych reportaży jak „Gracja” czy „Zachód słońca na Santorini”, niczym wytrawny poszukiwa...
Książka kucharska jednej z najbardziej popularnych i lubianych postaci polskiej sceny kulinarnej. Michał Korkosz, lepiej znany jako Rozkoszny, autor bloga, powraca z kolejną porcją smakowitych przepis...
Sto przepisów na tradycyjne dania szabatowe, nowojorskie klasyki i zanurzoną w koszerności nowoczesność. Wejdź do kuchni Marca Grossmana, który w Paryżu prowadzi kilka restauracji, i odkryj zarówno sm...
Dla Kulinarnej Wioli gotowanie to pasja. Dziś możesz dzielić ją z Wiolą tak, jak zrobiło to już ponad 350 tysięcy osób obserwujących jej profil na Facebooku. Oto 120 najlepszych przepisów na smaczne, ...
Przekonaj się, że bez cukru też może być słodko! Chcesz jeść zdrowo? Nie musisz rezygnować z deserów. Z książki Izabeli Adamek dowiesz się, jak je przygotować bez cukru. Oto 120 unikatowych przepisów ...
Ponad 100 przepisów uzupełnionych anegdotami o dawnym i współczesnym Lwowie. Marianna Dushar – rodowita lwowianka i znawczyni lokalnych tradycji kulinarnych – zabiera nas w podróż po Galicji, gdzie mi...
Opowiedziana z subtelnym wdziękiem smakowita podróż przez kulturę Japonii i jej rytuały. Autorka zebrała w ebooku „Meshi” 54 tradycyjne przepisy – między innymi na tonjiru oraz nasu dengaku – i opatrz...
Odkryjcie smaki i aromaty świata ze zwycięzcą i uczestnikami ósmej edycji programu MASTERCHEF JUNIOR POLSKA. Przed nami niezapomniana podróż kulinarna. Egipt, Filipiny, Francja, Grecja, Izrael, Hiszpa...
Jak upiec domowe lawasze, samodzielnie zrobić hummus, przyrządzić pasztet z daktyli i co jest najważniejsze przy robieniu sałatki tabbouleh? Emirackie przepisy, czerpiące zarówno z rodzimej kuchni, ja...