Sto przepisów na tradycyjne dania szabatowe, nowojorskie klasyki i zanurzoną w koszerności nowoczesność. Wejdź do kuchni Marca Grossmana, który w Paryżu prowadzi kilka restauracji, i odkryj zarówno sm...
Dookoła świata można podróżować nie wychodząc z kuchni! Piotr Ibrahim Kalwas od lat podróżuje, próbuje lokalnych dań i gromadzi przepisy. Efektem tych wojaży jest książka kucharska i opowieść o jedzen...
Kremowa zupa musztardowa, tapenada, bouillabaise, yakitori z kurczaka – kto powiedział, że kuchnia diabetyków jest nudna i pełna wyrzeczeń? Oto poradnik, w którym znajdziesz blisko 150 przepisów zacze...
Opowieść, jakich mało: epos o wytrwałości w obliczu zniszczenia, umiejętności życia w czasach prześladowań, smakowaniu chwili wbrew przeciwnościom. Rozciąga się na tysiąclecia i kontynenty. Przedstawi...