Nawet nie zdajemy sobie sprawy jak wiele śmiercionośnych substancji mamy pod ręką. Tak wiele substancji, które natura stworzyła w nieco inny celu, wykorzystujemy do własnych potrzeb – kapsaicyna, kof...
Zbiór pełnych humoru historyjek, które wyjaśniają, skąd biorą się produkty spożywcze, i są zachętą do pierwszych samodzielnych prób w kuchni. Audiobook „Dlaczego mleko jest białe?” to znakomita i insp...
Anna Zyśk, autorka popularnego profilu na Instagramie @jedz.pysznie, przedstawia prawie 120 przepisów na dania, które pozwolą ci wykorzystać bogactwo sezonowych składników – przez wszystkie pory roku.
Najlepsi na świecie szefowie kuchni sami hodują rośliny, których używają do przyrządzania swoich wybitnych potraw. Teraz możesz do nich dołączyć z kompleksowym przewodnikiem po sezonowej kuchni.
Sto przepisów dla niej, dla niego, dla całej rodziny! Przepisy na koktajle śniadaniowe, przekąski (idealne na drugie śniadanie lub podwieczorek), health&beauty. Skarbnica inspiracji dla tych, wszystki...
Na kartkach ebooka „Jerozolima. Książka kucharska” Yotam Ottolenghi – światowej słąwy szef kuchni – i Sami Tamimi odkrywają ekscytującą kuchnię swojego rodzinnego miasta i jego różnorodnych muzułmańsk...
Pierwsza w Polsce książka o mikroodżywianiu „Żyj 120 lat, czyli moc mikroodżywiania” została stworzona jako zbiór podstawowych wiadomości. „Bądź najzdrowszą wersją siebie” (ebook w formacie epub i kin...
Nie od dziś wiadomo, że nadmiar mięsa w diecie nam szkodzi. Jak zmienić nawyki żywieniowe i gdzie szukać inspiracji? W książce Sylwii Majcher – autorki bestsellerowego poradnika „Gotuję, nie marnuję” ...
Roślinna kontynuacja bestsellerowego „Jedz”, kolejna po książce „Zielona uczta: wiosna, lato” to propozycja dla każdego, kto poszukuje natchnienia do przyrządzenia szybkiego warzywnego obiadu lub kola...
Niezastąpione źródło wiedzy kulinarnej. Książka zawiera ponad 110 prostych i nowoczesnych pomysłów na potrawy z warzyw, owoców, kasz i makaronów. Idealna dla osób, dla których liczy się smak oraz łatw...
Zobacz inne numery
(49)
Idealny magazyn dla osób, które czerpią przyjemność z przebywania w kuchni i przyrządzania ciekawych potraw „od zera”. „Good Food” to niekończąca się księga przepisów kulinarnych z całego świata.
Life Booster – poznaj siłę mikroodżywiania! Żyjemy coraz dłużej, ale niekoniecznie zdrowiej i piękniej. Jak to zmienić? Dowiemy się tego z poradnika dla tych wszystkich, którzy chcą korzystać z uroków...
Co ma wspólnego migdał z konfetti? Który owoc skusił biblijną Ewę? Skoro Amerykę odkryto w 1492 roku, to skąd półtora tysiąca lat wcześniej wzięły się liczne wizerunki ananasów w Italii? Arcyciekawa k...