Poradnik kulinarny, w którym znajdziesz najnowsze informacje, dotyczące pochodzenia, zalet i sposobów jedzenia różnych owoców egzotycznych. Zasadniczą częścią poradnika są zdrowe i smaczne potrawy z m.in.: takich owoców jak: figa, papaja, kaki, granat, liczi, mango, karambola, nashi i pitaja. Bogato ilustrowany (gotowe potrawy w ciekawej aranżacji), napisany przystępnym językiem, poradnik.
Spis treści:
ANANAS
Sałatka z kurczakiem
MANGO
Koktajl (lassi)
PAPAJA
Sałatka z owocami morza
MELON
Melon z szynką
AWOKADO
Awokado z tuńczykiem
MARAKUJA (PASSIFLORA)
Naleśniki z musem
NASHI (GRUSZKA JAPOŃSKA)
Dip serowy
FIGA
Pikantna sałatka
KARAMBOLA
Łosoś z karambolą
LICZI (ŚLIWKA CHIŃSKA)
Ciasto z liczi
GRANAT
Deser z granatem
KAKI (SHARON)
Lody z kaki i ananasem
PITAJA (smoczy owoc)
Sałatka owocowa z pitają
BANAN
Bananowe ciastka
KIWI
Owocowe babeczki