Imbir – korzeń o niezwykłych właściwościach, znany od tysięcy lat, dziś znajduje potwierdzenie swojej skuteczności w badaniach naukowych. Leczy przeziębienia, łagodzi bóle, wspomaga trawienie, a nawet...
Ebook „Kiszenie i fermentacja z dr Ewą Dąbrowską” to kolejna książka pokazująca bogactwo kuchni roślinnej. Kiszonki wspomagają układ odpornościowy i pokarmowy, ponieważ naturalny proces konserwowania ...
Książka przesycona zapachem ziół, pasją ich zbierania i przetwarzania oraz praktyką uważności nad tygielkiem pełnym olejów i aromatów. Katarzyna Enerlich proponuje pełen niezwykłej mocy zbiór przepisó...
Cytryny kiszone w wędzonej soli? Jarmuż fermentowany w jogurcie z jałowcem? Kiszony rabarbar z grapefruitem w miodowej zalewie? Dynie fermentowane w maślance z czosnkiem? Nawet się nie spodziewasz, co...