Imbir – korzeń o niezwykłych właściwościach, znany od tysięcy lat, dziś znajduje potwierdzenie swojej skuteczności w badaniach naukowych. Leczy przeziębienia, łagodzi bóle, wspomaga trawienie, a nawet...
Opowiedziana z subtelnym wdziękiem smakowita podróż przez kulturę Japonii i jej rytuały. Autorka zebrała w ebooku „Meshi” 54 tradycyjne przepisy – między innymi na tonjiru oraz nasu dengaku – i opatrz...
Maori Murota odczarowuje kuchnię japońską, czyniąc ją dostępną i zrozumiałą dla każdego, kto chce poznać rodzimą kulturę kulinarną autorki, jeść zdrowo i smacznie.
Książka przesycona zapachem ziół, pasją ich zbierania i przetwarzania oraz praktyką uważności nad tygielkiem pełnym olejów i aromatów. Katarzyna Enerlich proponuje pełen niezwykłej mocy zbiór przepisó...