Świat roślin jest wspaniały, wystarczy wiedzieć, które z nich mają dobroczynne właściwości. Ebook „Lecznicze zioła i przyprawy” zawiera informacje o właściwościach 45 ziół i przypraw o działaniu przec...
Kiedy zapytasz naukowców, jakie owoce są najzdrowsze na świecie, bez wahania wskażą nie egzotyczne jagody z Ameryki Południowej, tylko właśnie aronię. Te niepozorne i nadal niedoceniane owoce są źródł...
Pokrzywa kojarzy nam się w większości z sytuacjami, gdy przedzieraliśmy się przez łąki i przez przypadek zahaczyliśmy o nią gołą skórą. Jej piekąca cecha nie jednego już odstraszyła. Tak naprawdę pokr...
Są rośliny, które rosną praktycznie wszędzie, a my nawet nie zdajemy sobie sprawy z ich dobroczynnych właściwości. Taką właśnie rośliną jest czarny bez. W ebooku „Czarny bez” opisano liczne zastosowan...
Jak upiec domowe lawasze, samodzielnie zrobić hummus, przyrządzić pasztet z daktyli i co jest najważniejsze przy robieniu sałatki tabbouleh? Emirackie przepisy, czerpiące zarówno z rodzimej kuchni, ja...
Najlepsi na świecie szefowie kuchni sami hodują rośliny, których używają do przyrządzania swoich wybitnych potraw. Teraz możesz do nich dołączyć z kompleksowym przewodnikiem po sezonowej kuchni.