Przetworzona żywność towarzyszy nam już od wielu lat. Nawet nie zauważyliśmy, kiedy zajęła większość miejsca na półkach sklepowych. Jednak co tak naprawdę się w niej znajduje oraz jak wpływa na nasz o...
Przetworzona żywność towarzyszy nam już od wielu lat. Nawet nie zauważyliśmy, kiedy zajęła większość miejsca na półkach sklepowych. Jednak co tak naprawdę się w niej znajduje oraz jak wpływa na nasz o...
Zapierająca dech w piersiach wizja przyszłości żywienia ludzkości. George Monbiot, dziennikarz „Guardiana”, aktywista i ekspert klimatyczny, pokazuje w ebooku „Regenesis”, jak lepsze zrozumienie świat...
Książka, która dotyka najbardziej palących problemów współczesnego świata. Badając cztery duże zagadnienia – internet i technologię, modę, nawyki żywieniowe oraz paliwo – Tatiana Schlossberg pomaga na...
Reportaż, który przedstawia wstrząsający obraz produkcji jedzenia, lądującego na naszych talerzach. Obowiązkowa lektura dla wszystkich tych, których obchodzi, czym karmią siebie i swoich bliskich, ora...
Woda. Czipsy. E-papierosy. Kremy do opalania. Ta lista nie ma końca. Co się dzieje, gdy wszystkie te rzeczy wchodzą w reakcję z substancjami tworzącymi nasz organizm? Błyskotliwy chemik wyjaśnia, co n...